Összefogás
a Vasasi Füstölő megmentéséért csoport

Mi az Összefogás a Vasasi Füstölő megmentéséért csoport azért dolgozunk, hogy a 100 éves, ipari műemlék jellegű épület, a Vasasi Füstölő megmeneküljön a pusztulástól, és felújítva a helyi fiatalok közösségi tere legyen, ahol rendszeresen találkozhatnak, programokat szervezhetnek. Az eredeti állapotában füstölőnek meghagyott helyiséget, kiállító térként szeretnénk használni, ahol bemutathatjuk disznóvágás kiállításunk anyagát, és a továbbiakban más kiállításoknak is helyt adhatunk.

Civil Díj 2021

A Civil Díj program célja, hogy felhívja a figyelmet a legkiemelkedőbb civil kezdeményezésekre. A díjat alapító NIOK Alapítvány küldetése a hazai civil szektor megerősítése és az adományozás fejlesztése. A díj célja ezért az is, hogy minél többen megismerjék a szervezetek értékteremtő munkáját, és erősödjön a szervezetekbe vetett bizalom.

Ezt a díjat nyerte el 2021-ben a Vasasi Füstölő a legjobb helyi kezdeményezés kategóriában. Az értékelő zsűrit is magával ragadta Ádám kezdeményezésének híre. Nagyra értékelték, hogy egy kis településen egy vidéki srác egy ilyen nemes kezdeményezést vállal fel és ennyi embert megmozgat.

Köszönjük az elismerést és büszkén viseljük a Civil Díj logót.